Saturday, August 17, 2013

Tantuni

Malzemeleri
Malzeme listesi 500 gr dana kıyma
Malzeme listesi Sıvıyağ
Malzeme listesi Kırmızı toz biber
Malzeme listesi 6 lavaş ekmeği
Malzeme listesi Tuz
Malzeme listesi Garnitür
Malzeme listesi 4 domates
Malzeme listesi 2 soğan
Malzeme listesi ½ demet maydanoz
Malzeme listesi Sumak
Malzeme listesi Tuz
Yemeğin Yapılışı
Mersin yöresine ait bir kebab tarifi olan Tantuni tarifini vereceğim. Hepinize şimdiden kolay gelsin :)
Siniri ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın. Tencereye eti alıp biraz su ilave ederek haşlayın. Sacı ocağın üstünde kızdırıp çok az sıvı yağ ile yağlayın. Eti sacın kenarına koyun azar azar ortaya çekip kavurun. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin kırmızı toz biberi ve tuzu serpip karıştırın. Garnitür için maydanoz ince kıyın, domatesleri küp küp doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Soğana sumak katıp karıştırın. Lavaşları etin üzerinde ısıtın. Sonra eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın. Acı, ekşi, biber turşusu ve limon dilimleriyle servis yapın.

0 yorum:

Post a Comment