500 gr dana kıyma
Sıvıyağ
Kırmızı toz biber
6 lavaş ekmeği
Tuz
Garnitür
4 domates
2 soğan
½ demet maydanoz
Sumak
Tuz
Mersin yöresine ait bir kebab tarifi olan Tantuni tarifini vereceğim. Hepinize şimdiden kolay gelsin
Siniri ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın. Tencereye eti alıp biraz su ilave ederek haşlayın. Sacı ocağın üstünde kızdırıp çok az sıvı yağ ile yağlayın. Eti sacın kenarına koyun azar azar ortaya çekip kavurun. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin kırmızı toz biberi ve tuzu serpip karıştırın. Garnitür için maydanoz ince kıyın, domatesleri küp küp doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Soğana sumak katıp karıştırın. Lavaşları etin üzerinde ısıtın. Sonra eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın. Acı, ekşi, biber turşusu ve limon dilimleriyle servis yapın.
0 yorum:
Post a Comment