4 adet küçük boy çipura
2 adet limon
2 adet kuru soğan
sıvı yağ
kara biber
kırmızı toz biber
tuz
8 diş sarımsak
2 adet limon
2 adet kuru soğan
sıvı yağ
kara biber
kırmızı toz biber
tuz
8 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Balık sezonu açıldı. Daha önce de balık
tarifleri verdik ama daha uzun süre farklı lezzetlerin tariflerini
vermeye devam edeceğiz. En azından her hafta bir balık tarifi paylaşmayı
düşünüyoruz. Hamsi ile birlikte balık denince akla gelen en güzel
lezzetlerden birisini paylaşacağız bugün. Çipura veya çupra olarak
bildiğimiz lezzet sizlerle.Çipuraları alırken muhtemelen sizde temizlenmiş alıyorsunuzdur. Temiz su çıkana kadar güzelce yıkayalım balığı. Daha sonra kırmızı toz biber, sıvı yağ ve tuzu derin bir kabın içerisinde karıştıralım. Daha sonra fırça yardımı ile bu karışımı balığın içine ve diğer her yerine sürelim.
Limonu ve soğanı ince ince dilimleyelim. Her balığın içerisine 2 diş sarımsak ve limon, soğan dilimleri yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızın tepsisine balıkları dizelim ve balıklar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar güzelce pişirelim. Piştikten sonra bol yeşillik ile balıkları sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Post a Comment