Monday, August 19, 2013

Tavuk Suyuna Çorba

Gerekli Malzemeler
  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • tuz, su
  • Terbiyesi İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
  1. İlk olarak göğüs etini haşlayalım. Haşlandığında süzelim ve suyunu bir tencereye alalım. etini didikleyelim.
  2. Terbiyesi için; yumurta sarısı un, su ve yoğurdu çırpalım bir süzgeçten geçirelim. Tencereye koyduğumuz soğuk olan tavuk suyunun içerisine terbiyeyi ekleyip çırpalım.
  3. Ardından çorbayı ateşe koyup topak olmasın diye sürekli karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca içerisine didiklediğimiz tavuk etini ekleyip bir taşım daha kaynatalım.
  4. Oldukça besleyici ve bol vitaminli bir çorbadır. Limon suyu ve karabiber ile servis edebilirsiniz. Afiyet Şifa Olsun…
 

0 yorum:

Post a Comment