Monday, August 19, 2013

Muhallebi Tarifi

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
üzeri için file fıstık
HAZIRLANIŞI
Neredeyse bebekliğimizden beri alışık olduğumuz bir lezzet. Şimdi ne kadar bebek mamaları çok olsa da eskiden bu kadar yaygın değildi. Belki de ekonomik imkansızlıklardan dolayı bir çoğumuz pirinç unu ile büyüdük. Tadına yabancı olmadığımız, ismini sık sık duyduğumuz nefis bir muhallebi tarifi paylaşacağız.
Şerbetli tatlılara göre gerçekten hafif bir tatlı. Süt, pirinç unu, vanilya ve şeker ile kısa sürede hazırlanabilecek, malzemeleri evimizde her zaman bulunabilecek türden. Değişik meyveler ile farklı aromalı olarak yapabilirsiniz muhallebi tatlısını. Biz bugün sade muhallebi tarifi vereceğiz. Daha sonra da diğer tarifleri de paylaşacağız.
Süt ve pirinç ununu tencereye alalım, yavaş yavaş karıştırarak kısık ateşte kaynatalım. Bir süre sonra kıvam olarak koyulaşacaktır. Koyulaşmaya başladığı anda şekeri de ilave edelim yavaş yavaş ve karıştırarak erimesini sağlayalım. Bir kaç dakika da bu şekilde pişirdikten sonra tatlımız muhallebi kıvamına gelecektir.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı da ilave edelim ve yine yavaş yavaş karıştırarak kısık ateşte 2 dakika kadar daha karıştıralım ve ocaktan alalım.
Tatlımızı servis yapacağımız kuplara veya kaselere alalım. İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına kaldıralım ve iyice soğumasını sağlayalım.
Yeterince soğuduktan sonra, servis yapacağımızda üzerini antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. İster çekilmiş antep fıstığı kullanın, ister file. Fıstık sevmiyorsanız ceviz ile de süsleyebilirsiniz. Tercihinize kalmış. Ancak fıstık sütlü tatlılara sanki her zaman daha çok yakışıyor görsel olarak. Ya da bizim gibi çikolata çubukları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Post a Comment