Monday, August 19, 2013

Donut

MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 paket instant maya
50 gram tuzsuz tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
6,5 su bardağı un
çikolata
HAZIRLANIŞI
Amerikan mutfağının ülkemizde en çok tercih edilen en akılda kalıcı yiyeceği diyebiliriz. Bir nevi simit. Hani filmlerde amerikalı polislerin arabada kahvaltı yaptıkları o çörek, simitler. :) Onlar donut oluyor işte.
Süt, maya, şeker, tuz, yumurta ve unun yarısını derin bir kabın içerisine sırasıyla ekleyerek yoğuralım. Küçük küpler şeklinde doğranmış tereyağını ve kalan unu ekleyerek hamuru iyice yoğuralım. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamuru hazır olduktan sonra yaklaşık 1 saat dinlendirelim. Ardından resimde görüldüğü gibi açalım ve kalıplar kullanarak keselim.
Bir tavaya sıvı yağ koyalım ve iyice ısıttıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte hamurları güzelce kızartalım. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirelim iyice kızartalım. Daha sonra pişen donutları kağıt havlu serili bir tabağa alalım ve soğuyana kadar bekletelim.
Soğuyan donutların üst kısımlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım. Daha sonra damak zevkimize göre hindistan cevizi veya antep fıstığına bulayalım. Dilerseniz çikolatalı şekere de batırabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Post a Comment